Odds på vem som vinner valet 2014

Skrivet av Jonny Nilsson den 1 september, 2014

Odds på vem som vinner valet 2014
Det börjar dra ihop sig inför valet 2014 och det är bara 13 dagar kvar nu. Den 14 september 2014 så ska det avgöras och spelbolagen brukar ha koll på det och därför ska vi jämföra oddsen.

UnibetHos Unibet så är de RödGröna fortfarande favoriter att vinna valet med ett något lägre odds än tidigare. Opinionsmätningarna har varierat en hel del men du lutar åt att de RödGröna kommer att vinna detta valet.

Om du lägger ett spel på att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att bilda regering så ger det ett odds just nu på 2,40 gånger pengarna. Skulle även Vänsterpartiet inkluderas så ger det 2,50 gånger pengarna. När vi tittade på detta tidigare under juli så gav samma spel (S+MP+V) oddset 3.00 så spelbolagen anser att möjligheten för de RödGröna har ökat.

Om du tror att Alliansen klarar sig och behåller makten så ger det hela 5 gånger pengarna vilket är något högre än i juli. Detta är kanske inte ett helt dumt spel eftersom Alliansen har visat sig stark i slutspurten.

Odds på Riksdagsvalet 2014

 • S+MP: 2.43
 • V+S+MP: 2.52
 • C+FP+KD+M: 5.00
 • S: 12.00

Vem blir statsminister?

 • Stefan Löven: 1.24
 • Fredrik Reinfeldt: 3.75

Får S+MP fler röster än M+FP+KD+C

 • Ja: 1.26
 • Nej: 3.04

Får MP fler röster än C+KD?

 • Ja: 1.24
 • Nej: 2.99


Får S över 30,5 procent av rösterna?

 • Ja: 1.97
 • Nej: 1.73

Så ser det ut nu några dagar innan valet. Det finns helt klart pengar att göra om man tror sig veta vad som händer. Du hittar dessa spel hos de lite större spelbolagen som Unibet och Betsson och där skiljer oddset inte så mycket. Det varierar mycket beroende på undersökningar och vilka utspel som politikerna gör. Det kan vara lite kul omväxling att spela på politik istället för sport för en gångs skull. Det skiljer ganska mycket att spela på politik jämfört med sport så det gäller att veta vad man sysslar med.

För er som inte har spela hos Unibet tidigare så kan ni även utnyttja deras bonus som ni kan läsa mer om här. Då får ni gratis pengar på första insättningen som ni kan använda för att spela på valet med och få lite mer kraft i era bets.

Skriv en kommentar

Föregående artikel:

Nästa artikel: