Odds på Musikpriset 2011

Skrivet av Fredrik Andersson den 30 januari, 2011

Vem får nya musikpriset 2011? Här hittar du odds på de olika deltagarna. Det nya musikpriset ”Nordic Music Prize”, som motsvarar det brittiska musikpriset Mercury Prize, kommer att delas ut på festivalen By:Larm som kommer att anordnas i Oslo den 17-19 februari 2011. Nu spekuleras det vilt om vem som kommer att belönas med det fina priset. På Paf Odds tror man att det är den svenska gruppen The Radio Dept. med sitt skivalbum Clinging to a scheme som tar hem priset. På Pafs odds-sida kan du spela om vem du tror kommer att få musikpriset. Den jury som utser vinnaren av utmärkelsen kommer inte alls ta hänsyn till artisternas försäljningsframgånger utan de kommer bara att utse det album som under 2010 har hållit högst kvalitet. Robyn ligger ju bra till för det här priset, hon har haft stora framgångar internationellt med sitt senaste album men hon har redan fått så många utmärkelser redan så förmodligen går priset till någon annan. Sverige ligger iallafall bra till och vi har flest nomineringar enligt oddsen hos Paf, annars är Island Sveriges farligaste konkurrent om utmärkelsen.

Oddsen från Paf

 • The Radio Dept. – Clinging to a scheme (Sverige) 3,50
 • Robyn – Body talk (Sverige) 4,00
 • Jónse – Go (Island) 6,00
 • Susanne Sundför – The Brothel (Norge) 7,00
 • Ólöf Arnalds – Innundir skinni (Island) 7,00
 • Efterkland – Magic Chairs (Danmark) 8,00
 • Kvelertak – Kvelertak (Norge) 12.00
 • Serena Maneesh – S-M 2: Abyss in B Minor (Norge) 12,00
 • Frisk Frugt – Dansktoppen moder (Danmark) 15,00
 • Dungen – Skit i allt (Sverige) 18,00
 • Paleface – Helsiniki – Shangri-La (Finland) 20,00

Skriv en kommentar

Föregående artikel:

Nästa artikel: